•   +36 (30) 2623-074

HACCP rendszer kiépítése

 

A jogszabály 2004. május 01. óta írja elő kötelezően saját élelmiszerbiztonsági rendszer működtetését, minden élelmiszeres vállalkozó részére. Ez a rendszer a HACCP.  A teljes élelmiszer-előállítási láncban a nyersanyagok és az előállítási folyamat (technológia), illetve az értékesítési (kereskedelmi) folyamat minden egyes lépésének ellenőrzésére.

Célja, hogy az élelmiszer -vállalkozók termékei ne okozzanak egészségügyi problémát a fogyasztóknak. A jogszabály előírja az élelmiszerbiztonsági kézikönyv elkészítését, és a különböző dokumentációk megfelelő gyakoriság szerinti vezetését.

 

 

Kire vonatkozik a kötelező HACCP?

Mindenkire, aki olyan egységet üzemeltet, amely emberi fogyasztásra szánt élelmiszert állít elő, vagy értékesít. Ezek az egységek, - ugyanis – az Európai Parlament és a Tanács 178/2002/EK, illetve a 852/2004/EK rendeletei alapján, élelmiszeripari vállalkozásnak minősülnek. Az említett rendeletek alapján, az élelmiszer vállalkozónak saját élelmiszerbiztonsági rendszert (HACCP-t) kell majd készítenie, illetve működtetnie..

 

 

 

Kérdése van?

KÉRJÜK TÖLTSE KI AZ ALÁBBI ŰRLAPOT ÉS KÜLDJE EL NEKÜNK ÜZENETÉT!


Tanácsadás: HACCP rendszer kiépítése, ISO 22000 rendszer kiépítése, ISO 9001 rendszer kiépítése, IFS rendszer kiépítése, gyártmánylapok készítése, tápérték számítás, cégek auditra felkészítése, kötelező oktatások megtartása.

Oktatás: HACCP rendszergazda, ISO 22000 belső auditor, ISO 22000 vezető auditor, ISO 9001 belső auditor, ISO 9001 vezető auditor képzések, élelmiszeripari higiénia képzés, élelmiszeripari alapismeretek képzés.
QUALITY POINT KFT   •   MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS © MINDEN JOG FENNTARTVA.   •   HONLAPKÉSZÍTÉS